Ученици от Белица очароваха кмета на Мартина Франка

Те са на учебна визита по проект "Образователна философия за нова поколение“

От 12 до 16 март ученици от СУ "Св.св.Кирил и Методий" - Белица  взимат участие в учебна визита по проект „Образователна философия за нова поколение“, финансиран по програма Еразъм+ в Мартина Франка, Италия.
Вчера Моника Йорданова, Айше Джемал и Сайфие Салих заедно с техните ръководители Яна Калоянова и Зарифка Реджеп посетиха училище Тито Ливио в Мартина Франка, където присъстваха на презентация за образователната система в Италия, чуха концерт на техните приятели от Италия, разгледаха забележителностите на красивият италиански град.
Представителите на училището присъстваха и на обяд в училище, на който бяха представени традиционни храни от всички страни, участващи в проекта - Италия, Испания, Полша, България и Литва. Впечатлиха своите партньори с традиционна българска храна като домашна лютеница, питка, различни видове сладка, кисело мляко и български захарни изделия.
Бяха раздадени и традиционни български сувенири на директора на училище Тито Ливио, както и на кмета на Мартина Франка, които бяха очаровани.