Служители на НАП рекетират бизнесмен (видео)

Общество

14-03-2018, 12:20

Снимка:

nap.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

НАП категорично не приема подобни корупционни практики и съдейства на прокуратурата

В продължение на месеци собственик на малка фирма за разнос на плодове и зеленчуци е рекетиран от бивши и настоящи служители на Националната агенция за приходите (НАП). Това разкри разследване на „Господари на ефира”.

Пред камерата на предаването застана потърпевшият Хюсеин Колаксъзов. Сметките и транспортът му са запорирани от главния публичен изпълнител в НАП Стефан Лозанов, след извършена ревизия.

В продължение на месеци Лозанов изнудва бизнесмена. Дори му дава банкова сметка, в която да се превеждат част от парите. Свързва го и с адвокат Велислава Кирилова, която е бивш служител на НАП. Тя поискала хонорар от 700 лева, за да каже на Колаксъзов, че трябва да продължи да плаща на работещи в агенцията, за да продължи да развива бизнеса си.

Лозанов също обяснява на бизнесмена, че нищо трябва да брои пари за по-висшестоящите в НАП, за да му се помогне. Първоначално търговецът платил 3000 лева. След това му поискали още 5000 лева, за да „не стане по-лошо”.

След излъчването на материалите по темата, репортерът на „Господарите” Боби Ваклинов се срещна с говорителя на НАП Росен Бъчваров. Той заяви, че категорично не приема подобни корупционни практики и агенцията съдейства на прокуратурата.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"