„Квадратът" открива 16-то издание на "София филм фест на брега"

Бургас Лайф

14-03-2018, 14:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето кои филми ще гледаме на „София филм фест на брега 2018“

Церемонията по откриване на филмовия фестивал ще започне в 19.00 часа в Общинско кино "АБ"

С интригуващия филм на режисьора Рубен Йостлунд "Квадратът" ще бъде открито тазгодишното 16-то издание на кинофестивала "София филм фест на брега" в четвъртък.

Церемонията по откриване на филмовия фестивал ще започне в 19.00 часа в Общинско кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска" - Бургас.

По традиция гостите на фестивала ще бъдат посрещнати с музика от Бургаския духов оркестър пред ДТ "Адриана Будевска".

"Квадратът" е шведска сатирична драма на режисьора Рубен Йостлунд. Филмът печели "Златна палма" на кинофестивала в Кан през 2017 г. и е сред номинираните за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Филмът е копородукция между Швеция и Германия. Главните роли са поверени на Елизабет Мос, Доминик Уест, Клаес Банг, Тери Нотари и Кристофер Лаесьо.

Тазгодишното 16-то издание на "София филм фест на брега" ще се проведе от 15-ти до 23-ти март и се посвещава на Георги Ингилизов, който от самото създаване на фестивала неуморно и безкористно работеше за него.

24 пълнометражни и 12 късометражни филма ще бъдат прожектирани пред бургаската публика през 9-те фестивални дни.

9-членно жури ще избере своя фаворит сред 18-те филма в конкурсната програма, който ще получи Наградата на Община Бургас "Сребриста чайка". Успоредно с това публиката гласува след всеки филм по шестобалната система, а този с най-висока оценка ще вземе Наградата на публиката.