ДГ „Дъга” и район „Северен” – да помогнем на тригодишната Лилия

Мисия Пловдив

14-03-2018, 13:02

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Към всички пловдивчани ДГ „Дъга” и район „Северен” отправят апел: „Помогни на Лили да има цветно детство”

През 2017 г. екипът на ДГ „Дъга” поде и осъществи с впечатляващ успех инициативата под надслов „Доброто продължава”. Тя бе инициирана, за да възпитава у най-малките чувства на съпричастност, отзивчивост и грижа към всеки, който има нужда от подкрепа. Набраните от благородното начинание средства бяха в полза на обитателите на Дом за стари хора „Свети Василий Велики”.
Тази година общността от учители и служители, деца и родители ще насочи дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева, чиято майка е учителка в градината, а детето ще бъде в първа група през есента. Лилия страда от „ретинопатия на недоносеното” и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението, в помощ на което биха искали да бъдат хората в ДГ „Дъга”.
Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев и екипът му отдавна са причастни към добротворчеството в интерес на нуждаещите се от подкрепа. С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи. Отзивчивостта на хората наскоро зарадва обитателите от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева”. Ето защо кметът нееднократно е заявявал, че и най-малкият жест може да промени света и да подари щастие. Историята на малката Лилия Козарева и необходимостта да се направи и невъзможното детенцето да запази зрението си инж.Ралев приема като лична кауза. Благородното начинание на всички в ДГ „Дъга” буди дълбоко уважение и кметът ще се включи в него, за да подкрепи семейството на малката Лилия по пътя му към надеждата. Заедно с инж.Ралев и кметската администрация  ще участва в инициативите на ДГ „Дъга”, кулминация на които ще стане благотворителният концерт на децата в Гранд хотел „Пловдив” на 24.04.2018 г.
Към всички пловдивчани ДГ „Дъга” и район „Северен” отправят апел: „Помогни на Лили да има цветно детство” – IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87