Обявяват фотографски конкурс за деца и младежи за Маскарадни игри 2018

Заралии

14-03-2018, 17:52

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора

Двадесетте най-добри фотоса на наградените участници ще бъдат отпечатани и подредени в изложба

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие организират за седми пореден път фотоконкурс за деца и младежи под надслов: „Маскарадните игри през моя обектив”, по повод предстоящия XХ -ти Фестивал на маскарадните игри, който ще се проведе на 18-ти март 2018 г. в Стара Загора.

В конкурса могат да участват деца и младежи от Стара Загора на възраст от 11 до 29 години, които трябва да представят до три оригинални фотоса от събитието.

Те трябва да се изпращат на адрес: iskra_mldom_stz@abv.bg, с тема на писмото – Фотоконкурс за деца и младежи „Маскарадни игри - 2018”.

Срокът за изпращане на творбите е от 18-ти  до 30-ти март 2018 г.

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи: 11 – 14 години, 15 – 19 години и 19 – 29 години.

Фотосите трябва да са до три на брой, да имат заглавие и да са в дигитален формат JPEG. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 1024 пиксела по дългата страна, а резолюцията – не по-малка от 72 dpi. Задължително е фотосите да бъдат в оригинал, без допълнителни фото ефекти! В електронното писмо трябва да са посочени още следните данни: трите имена на участника, възраст, клас, училище, e-mail за обратна връзка, телефон за контакт.

До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с непълни данни.

Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.

Целта на конкурса е да се покажат и отличат фотосите, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Фотосите ще бъдат оценявани от жури, включващо специалисти в областта на фотографията и експерти от Община Стара Загора

На победителите ще бъдат връчени предметни награди – по една за първо, второ и трето място в три възрастови групи.

Двадесетте най-добри фотоса на наградените участници ще бъдат отпечатани и подредени в изложба, при откриването на която ще бъдат връчени наградите.

Победителите ще бъдат обявени в сайта на Община Стара Загора.