Шефът на "Арсенал": Отново имаме нарушение на инструкциите за безопасност

Няма причини за безпокойство на населението

"Отново имаме нарушение на инструкциите за безопасна работа. Както винаги така се получава, за съжаление, имаме такъв инцидент. Няма обгазяване. Спокойна е работата в "Арсенал", хората си работят. Няма причини за безпокойство на населението.".
Това заяви директорът на оръжейния завод "Арсенал" Николай Ибушев пред журналисти.
Пред медии Ибушев разказа за инцидента в завода от тази сутрин. "В завод 3 при нарушаване на инструкциите за безопасна работа загива един работник, втори е тежко обгорен. В помещение, където има смесител за димна смес, а самият миксер трябва да се включи от пулта за управление, който е изнесен извън помещението при затворена врата, по непонятни за нас причини в същия момент двамата работници се озовават вътре с работещ миксер.
В тоз момент, случвайки се нещо със самия миксер, той се възпламенява. Пламъкът обгаря единия (служител - б.р.), който почива. Вторият работник е тежко обгорен в момента в болницата. Не зная какво е състоянието му", каза Ибушев.
В инструкцията ясно и точно е указано, че миксерът трябва да се включи при затворена врата без да има в помещението хора. Комисия проверява какво са правили работниците при работещ миксер в помещението. Тя ще разследва свидетели, веществени доказателства. Аз не мога да се наема да кажа с какво заключение ще завърши комисията, допълни Ибушев.