Добруджа наниза 5 на Калиакра

Спорт

15-03-2018, 09:56

Снимка:

Кадър: Добруджа ТВ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

”Соколите” биха Калиакра с 2-0

За Калиакра точен бе Преслав Пасев от дузпа

Добруджа победи Калиакра в Каварна с 5:1 в двубой от отложения 19-и кръг на Североизточната трета лига. По два гола за успеха на „жълто-зелените” реализираха Румен Николов и Кристиян Петков, а Беадир Беадиров отбеляза петото попадение. За Калиакра точен бе Преслав Пасев от дузпа.
Добруджа откри резултата още в 5-ата минута. След изпълнение на корнер, футболист на „жълто-зелените” игра с глава, като ударът срещна страничния стълб на вратата на домакините и попадна в Румен Николов, който направи добавка за 0:1. В 22-ата минута резултатът стана 0:2. Беадиров успя да пресече подаване на вратаря на домакините и пусна към Николов, който се освободи от опеката на бранител и от десет метра вкара второто си попадение в мача. В 28-ата минута Румен Николов бе изведен зад отбраната на домакините от Станимир Андонов и пусна успоредно на голлинията към Кристиян Петков, който покачи на 0:3.
В самия край на първото полувреме Калиакра намали резултата след точно изпълнена дузпа от Преслав Пасев.
В 53-ата минута Кристиян Петков се разписа отново, след като сам се пребори за топката със защитник на Калиакра, напредна в наказателното поле и стреля край плонжа на вратаря – 1:4.
В 75-ата минута резултатът стана 1:5. Ахмед Адемов проби отляво и подаде към Беадир Беадиров, който от няколко метра не сгреши. С този гол бе оформен и крайният резултат.
Убедителната победа на „жълто-зелените” обаче бе помрачена, тъй като двама от състезателите напуснаха терена принудително с контузии. През първото полувреме Денис Кадир получи удар в глезена и напусна терена на един крак, а през втората част след сблъсък с противник се контузи и Явор Колев.