Отлична координация на III-то РУ с районната администрация в Северен

Мисия Пловдив

15-03-2018, 12:07

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сформират се екипи и много по-успешно е изчистването на булевардите от паркирали автомобили

Съвместна ежегодна среща-отчет за 2017 година проведе вчера администрацията на район „Северен” със служители на Трето районно управление –Пловдив .
На срещата присъстваха кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместниците му, служители на администрацията и граждани.
Отчет за дейността на служителите от Трето РУ Пловдив представи За началник охранителна полиция Костов.
Район „Северен” е разделен на 8 подрайона, а от март месец вече се дели на 9 с включването на новата приемна в кв.”Тодор Каблешков”, като за всеки подрайон отговаря инспектор.
Ефективно работи системата за видеонаблюдение в „Северен”, като това се отразява много добре върху битката с престъпността.
Целите, които си поставят служителите на реда са: ефективна работа за противодействие на престъпността, включваща и информационна битка-раздаване на брошури на възрастни хора за превенция с така наречените телефонни измамници; взаимодействие с държавни органи за бърза реакция и отреагиране при проблем-много добро при работата им с местната власт-кметът и екипът му; административно обслужване на гражданите; контрол върху издаването на разрешителните за носене, употреба и съхранение на оръжие, които през изминалата година рязко са намаляли.
Новото от тази година е, че служителите на охранителна полиция след проведено обучение и взет изпит имат правомощия да взимат отношение и да работят в сектор пътна полиция. Сформират се екипи и много по-успешно е изчистването на булевардите от паркирали автомобили.

Много добра координация на служителите на Трето РУ Пловдив с администрацията през предходната година се наблюдава и при премахване на незаконни постройки на територията на района.
През 2017 година са отработени 6000 преписки в районното управление, като се наблюдава ръст с 10%, но и увеличението на заловени нарушители на закона също е с 10%., 600 са регистрираните престъпления в района.
Пътно-транспортните произшествия са намалели на територията на район „Северен” – за 2017 год. те са 77 на брой, с 3-ма загинали и 90 ранени.
Гражданите, присъстващи на срещата информираха присъстващите  за каране с превишена скорост на автомобили в определени пресечки, както и желанието им да се поставят повдигнати пешеходни пътеки на тези места, за което ще се вземат адекватни мерки.
За н-к охранителна полиция Костов благодари на кмета на района инж.Ралев и екипът му за съдействието, което им оказват с финансова, логистична и експедитивна подкрепа по отношение на обслужването на гражданите в района.
Кметът на „Северен” инж.Ралев апелира гражданите да бъдат по-активни и при всяка забелязана нередност да сигнализират на телефон 112, за да бъдат предотвратени евентуални престъпления.