Гарантирано поетапно увеличение на заплатите искат от РЗИ-Добрич

Мисия Добрич

15-03-2018, 13:13

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И служителите на РЗИ-Добрич ще протестират

Служителите излязоха на мирен протест днес пред сградата на инспекцията

Днес по обяд здравни инспектори от РЗИ-Добрич излязоха на протест пред сградата на Регионалната здравна инспекция. Работещите искат гарантирано поетапно увеличение на заплатите. Сред издигнатите плакати  имаше - "Достойно възнаграждение за труда ни!", "Омерзителни заплати", "Мълчанието убива".
Около 28 на сто от служителите в РЗИ получават минимална работна заплата, заяви председателят на синдикалната организация при КТ "Подкрепа" Дияна Йорданова.

Служителите показаха в подкрепа на думите й фишове с последните си възнаграждения. Обявеното от Министерството на здравеопазването увеличение на заплатите с 18 на сто за РЗИ-Добрич ще бъде 15 на сто и не всички служители ще получат такъв ръст на възнагражденията си, добави пред журналисти Йорданова.
Натоварването от ден на ден става все по-голямо заради липсата на кадри особено през летния сезон като на един инспектор се падат по 400-500 обекта за проверка, заяви гл. инспектор Красимир Василев.
В протестна декларация служителите предупреждават, че системата за опазване на общественото здраве може да остане без кадри заради неадекватното заплащане.Според протестиращите трябва да бъде приета нова нормативна уредба, която да гарантира на половин или една година ръст на заплатите.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен