Youtube засилва битката с невярната информация

Животът

16-03-2018, 10:05

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

YouTube въвежда формат за виртуална реалност

Новите мерки срещу дезинформацията ще засегнат най-вече авторите на различните конспиративни теории и митове

Видео хостингът „Ю Туб" планира да засили борбата си срещу публикуването на видео материали, които съдържат умишлено невярна или подвеждаща информация, пише "Стандарт".
Изпълнителният директор на видео платформата Сюзън Вожицки оповести бъдещите планове на компанията по време на технологична конференция в САЩ. По думите й новите мерки срещу дезинформацията ще засегнат най-вече авторите на различните конспиративни теории и митове. Като пример тя дори посочи създателите на клипове, в които се развива невярната теория, че Земята е плоска или онези, в които се твърди, че масовите стрелби в САЩ всъщност не съществуват и са единствено постановки.
Както посочва „Асошиейтед Прес", амбицията на "Ю Туб" е да развенчае тези лъжливи твърдения, чрез поставянето на линкове към достоверни информационни източници по темата („Уикипедия", например), в описанието под видеоклиповете. Това обаче ще е само една малка част от инициативата на компанията, насочена срещу борбата с неверните данни и "фалшивите" новини.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"