Френски джаз ще звучи в Регионална библиотека

Стара Загора Лайф

16-03-2018, 11:10

Снимка:

организатори

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джаз и суинг ще озвучат в Сарафкината къща в Търново

На 19 март от 19,00 часа

Оригинален концерт  от френски джаз, носещ името "Джазоспекция" ще бъде представен на 19 март от 19,00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Концертът е с музиката на Клод Боллинг и кадри от филма „Baraka“ на Рон Фрик.
Режисьор е Славчо Николов, музикален ръководител Димитър Косев и с участието на Ива Профирова-флейта, Димитър Косев-пиано, Станислав Георгиев - контрабас, Атанас Георгиев – ударни Мултимедията е на Пламен Асенов.

Джазоспекция е Опит да се съберат и съчетаят възгледите за живота на три поколения творци. Концерт, търсещ доказателство, че времето и възрастта нямат значение, когато се намери точната тема, съчетана с точната музика и кадри. Темата, която разглежда концерта е глобална и изключително болезнена. Планетата ни е прекрасна, религиите ни учат на добро, но алчността на хората прави света да е такъв, какъвто го виждаме и само от нас зависи, какъв ще бъде! Вечна тема - банална, но същевременно актуална!

Хармонията, която се получава между музиката на Клод Боллинг и кадрите, заснети от Рон Фрик, прекрасно се съчетават и се допълват в цялостния образ на концерта. Подбора на кадри от филма "Baraka" кореспондират с музиката на "Сюитата за флейта и джаз трио пиано".

Това е "Джазоспекция". Една кратка калейдоскопична компилация на нашето съвремие, опит на три поколения да заявят своето послание.