Марица преследва класиране за финал още днес

Спорт

16-03-2018, 11:00

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шампионките от Марица (Пловдив) заминават за Града на липите с намерението да се класират за финалния плейоф в женската Национална волейболна лига още днес. От 18:00 б.в. в петъчната вечер на 16 март в местната зала Иван Вазов пловдивчанки ще търсят втората си победа над Берое (Стара Загора) в полуфиналната серия между двата тима.
Резултатът в серията е 1:0 победи за Марица, след като по-рано тази седмица у дома Жълто-сините надиграха категорично старозагорки с 3:0 (25:19, 25:16, 25:16). Във всеки от плейофите се играе до две победи.
След този мач старши-треньорът Иван Петков заяви пред SportenPlovdiv.com: “Не съм много доволен от играта, но важното е, че победихме. В тези срещи надделява емоцията. Мислим за следващия мач в петък. Важното е да си свършим работата докрай. Това беше само първата битка.”
“Играхме с идеята за силен сервис и рискувахме с началния удар”, каза пред клубния сайт на Берое наставникът на Зелено-белите Страхил Балов. “Очаквам силен мач в петък. Надявам се на подкрепата на публиката в Стара Загора.”
Марица все още е без загуба от началото на сезона в НВЛ – вече с 13 успеха от 13 изиграни мача, включително общо три срещу Берое. Старозагорки пък имат девет победи от 15 изиграни срещи.
В случай, че домакините прекъснат победния поход на шампионките тази вечер, трети мач на 19 март в зала Пловдивски университет ще определи крайния победител в серията. Ако момичетата на Иван Петков се поздравят с победа, те ще се класират за финалния плейоф и на 22 март ще посрещнат съперника си в Града под тепетата за първия сблъсък от битката за титлата.
А съперникът също може да стане ясен още тази вечер. В другата полуфинална серия Левски (София) води с 1:0 победи срещу ЦСКА (София) и гостува в зала Васил Симов за втория мач от 17:00 б.в. днес.
Съдии на срещата между Берое и Марица довечера ще бъдат Николай Чолаков от Казанлък и Крум Димитров от Пловдив.