Двойно се увеличава миенето на Пловдив

Мисия Пловдив

17-03-2018, 10:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Специализирани 15 автомобила ще мият 8 часа през нощта на маркуч, а след смяна на шофьорите още 8 часа през деня машинното миене ще продължава на дюзи

За да се подобри качеството на атмосферния въздух, миенето на Пловдив се удвоява. Това заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов при старта на пролетното миене на града.
Специализирани 15 автомобила ще мият 8 часа през нощта на маркуч, а след смяна на шофьорите още 8 часа през деня машинното миене ще продължава на дюзи. За вътрешнокварталните улици, велоалеите, тротоарите и другите пешеходни зони се пуска закупената през последните години малогабаритна мултифункционална техника.
От 2012 г. насам всички улици първа категория се мия 5 пъти седмично, втора категория – 3 пъти, поне веднъж в седмицата се мият третокласните и дори най-малките улици, припомни Иван Стоянов. Той посочи, се „Чистота“ предоставя графиците за миене на всички медии, така че гражданите да могат да оказват контрол, а и съдействие, като по възможност преместват паркираните автомобили.
Също с цел подобряване на въздуха ОП „Чистота“ продължава да оптимизира както технологичния процес, така и числения състав. Иван Стоянов предлага щатът на предприятието да се съкрати с 32 бройки.
„Тези щатове в момента са вакантни, тъй като след напусналите през последните няколко месеца работнички ръчен труд не сме назначавали нови. По този начин се освобождават средства за увеличаване на механизираното метене и миене, което е по-ефективно и по екологично, а и все по-приложимо заради непрестанно подобряващата се пътна инфраструктура в Пловдив“, допълни Иван Стоянов.