Оранжев код за силен вятър в цялата страна

Общество

18-03-2018, 09:09

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

В 4 области е в сила оранжев код за силен вятър и поледици – Русе, Разград, Силистра и Добрич

Оранжев код за силен вятър е в сила за цялата страна, в някои области ще вали обилен дъжд, в други ще се образуват поледици, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. Значително застудяване се очаква в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово. В тази част на страната вятърът ще е умерен до силен, ще вали дъжд, придружен с гръмотевици.

На територията на областите Велико Търново, Търговище и Шумен ще вали и прегърмява, възможни са и градушки. Възможни са поледици. В 4 области е в сила оранжев код за силен вятър и поледици – Русе, Разград, Силистра. В Добрич ще духа силен и временно бурен североизточен вятър и температурите рязко ще се понижават. В събота силният изкорени дървета и нанесе щети върху сгради в цялата страна. Няма пострадали хора, а само материали щети – изкоренени дървета, паднали билборди, ламарини и улични знаци. От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че през последното денонощие на телефон 112 са получени близо 100 сигнала. Екипите на аварийна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава.

Заради лошото време се очаква и отмяна на полети на лондонското летище „Хийтроу“, информира посолството ни в британската столица. През последните 24 часа там метеорологичната обстановка се е влошила и има 70 отменени полета. В тази връзка българското министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да проверяват актуалната информация за статута на техните полети на интернет страницата на съответната авиокомпания. При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за съдействие към посолството ни в Лондон.