110 милиона души избират нов президент в Русия

Свят

18-03-2018, 09:15

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русия отговори на Великобритания

Очаква се, че Владимир Путин ще бъде преизбран за четвърти мандат

Около 110 милиона руснаци се изправят пред урните, за да решат кой ще управлява страната през следващите шест години, предава БНТ. За сигурността на вота се грижат около 500 хиляди души. Заради голямата територия, на места гласуването вече започна и дори е към края си.

Изборите секции в руската столица Москва и в най-населената част на страната отвориха врати за президентските избори днес, предадоха световните агенции. Заради наличието 11 часови пояси в Русия гласуването започна в руския Далечен изток още преди полунощ. Осем кандидати са борят за президентския пост. Очаква се, че Владимир Путин ще бъде преизбран за четвърти мандат.

Сигурността е поверена на над 532 000 души и 110 000 единици техника. В това число влизат сътрудници на министерството на извънредните ситуации и на правоохранителните органи, както и на други служби. Сътрудници на полицията и на руската гвардия също се грижат за сигурността в хилядите избирателни участъци. Там дежурят и пожарникари и спасителни екипи.

Изборите се наблюдават от около 145 000 наблюдатели, от които 1500 са чужденци и представители на опозиционното движение на Алексей Навални, на когото бе забранено да се кандидатира.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"