ПП ГЕРБ почисти района на паметника на Хан Аспарух

В инициативата се включи и народният представител Даниела Димитрова

Представители на ПП ГЕРБ почистиха района на паметника на основателя на българската държава Хан Аспарух в Добрич. В инициативата се включиха народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общинският съветник и административен секретар на областното ръководство на партията Кина Драгнева, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Те почистиха отпадъците в района на монумента. Информирана е сметопочистващата фирма „Еф Си Си България”, която има ангажимента да ги извози.

Представителите на ГЕРБ, заедно с други доброволци, почистиха вандалските надписи на най-големия паметник на Хан Аспарух. Според граждани, те са там от месеци. Не бяха почистени дори за националния празник 3 март и честването на 140-ата годишнина от Освобождението на България от турско владичество, което по традиция се провежда на монумента. Именно това провокира членовете на ГЕРБ да стартират инициатива за Великденско почистване от паметника на основателя на българската държава.

Предстои общинските съветници от ГЕРБ да подготвят и внесат предложение за по-ефективно противодействие на вандалските прояви.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен