Потопени мостове и наводнени къщи от пороите в Бургаско

Животът

20-03-2018, 11:18

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

След пороя: Наводнени къщи и отнесени улици в Обнова и Подем

Няма пострадали хора

Два моста в село Полски извор са под вода, съобщи  пред Дарик, кметът на община Камено Жельо Вардунски. По думите му, нивото на водата в деретата там се е повишило значително след валежите от последните два дни.

Не са почистени тези дерета. Водата от тях се насочва към Черни връх, където имаше сериозни проблеми, заради наводнението от края на миналата година. Ситуацията е спокойна към момента, но сме разпоредили критичните участъци да се наблюдават постоянно“, каза Вардунски.

Жителите на село Ливада също са притеснени, допълни кметът. „Там нещата са на ръба. За щастие нивото на водата започна да спада. Ако беше валяло още няколко часа, проблемът щеше да е сериозен“, допълни кметът на Камено.

Бедстващи хора няма. Изпратена е отводнителна техника. „За съжаление много от временните улици, които направихме след наводнението през октомври, миналата година, са разрушени. Инфраструктурата е засегната много в село Черни връх“, каза още той.
Пред "Дарик" кметът на Черни връх Тодор Щерев заяви: "Имаме наводнени дворни места. Целият ужас от миналата година сякаш се повтаря. Улиците, които бяхме чакалирали отново са отнесени. Сега възстановяването им трябва да започне отново.". Снимка на Деня

Щрихи от Плевен