Международна дентална лазерна академия стартира в Пловдив

Мисия Пловдив

22-03-2018, 08:00

Снимка:

МУ – Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Все повече студенти започват да се интересуват от лазерните технологии

Лекции, курсове и клинични демонстрации ще бъдат част от деветото издание на Денталната лазерна академия, която традиционно ще се проведе във ФДМ – Пловдив на 22 и 23 март. Основната цел на този форум е да се представят новостите от целия свят при денталните лазери  и тяхното клинично приложение.
„Все повече студенти започват да се интересуват от лазерните технологии. Лазерната дентална медицина не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативния курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2017 година са преминали 119 бъдещи зъболекари. Ето защо тази година Българската асоциация на студентите по дентална медицина организира първия студентски конгрес по лазерна дентална медицина, подкрепен от Българското дентално лазерно общество (БДЛО) и трите дентални факултета в страната. Студентите ще представят постиженията си на специална постерна сесия“ - обобщи доц. Георги Томов, ръководител на лазерния център към Факултета и председател на БДЛО.
За участниците в тазгодишното издание на Лазерната академия са подготвени лекции на важни и интересни теми. Гост-лектори ще бъдат водещи преподаватели от Европа, а също така и изтъкнати български специалисти. Сред тях са проф. Ш. Онур (Турция), проф. К. Бадер (Швейцария), проф. К. Арапостатис (Гърция), доц. К. Гжех-Лесняк (Полша), доц. А. Белчева, доц. В. Стефанова, д-р Е. Миронов и др. Новите акценти в Академията са лекциите по приложение на лазерите в пародонтологията и имплантологията.  Участниците ще имат възможността да наблюдават и голям брой клинични демонстрации върху пациенти в реално време.
При откриването на Академията, доц. Тосун Тосун (Турция) ще бъде официално обявен за почетен член на Българското Дентално Лазерно Общество и награден за приноса му към развитието на лазерната дентална медицина в България. Награждаването е на 23 март от 09:00 часа във Факултета по дентална медицина на Медицинския Университет – Пловдив.