Областният управител инициира безплатно образователно посещение на „Природа, Лов, Риболов 2018“

Мисия Пловдив

22-03-2018, 08:10

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата ще имат възможност не само да се запознаят с експонатите на ловното изложение, но и да изслушат специална лекция

По инициатива на областния управител Здравко Димитров и с подкрепата на Международен панаир – Пловдив, Регионален инспекторат по образование – Пловдив и Регионална дирекция на горите – Пловдив, ще се проведе образователна инициатива, която има за цел да помогне придобиването на допълнителна компетентност по биология и здравно образование на ученици от няколко пловдивски училища и региона.
Ученици от шест паралелки от Пловдив и по една от Карлово и Асеновград ще могат да посетят безплатно изложенията „Природа, лов и риболов“ и „Цветна пролет“ на 22 март. Децата ще имат възможност не само да се запознаят с експонатите на ловното изложение, но и да изслушат специална лекция за дивите животни, Националните паркове и защитените растителни и животински видове у нас, което ще допринесе за изграждането на отговорно отношение на подрастващите към природата.
Инициативата е своеобразен подарък от областния управител по случай Първа пролет и ще бъде награда за онези деца, които са се включили в конкурса за детска рисунка „Водата е живот“, който се организира от Напоителни системи ЕАД, клон Марица, под егидата на Здравко Димитров по повод Световния ден на Водата, който също се отбелязва на 22 март.
За участие в конкурса за детска рисунка на тема „Водата е живот” до момента вече са се включили на 100 деца и ученици от учебни заведения от Пловдив и областта, които ще бъдат наградени на събитието, организирано съвместно с „Напоителни системи” ЕАД, клон Марица Пловдив.
На 22 март от 18.00 часа в залата на Областна администрация – Пловдив ще бъдат обявени победителите и  заедно ще отбележим празника с богата забавна програма.
Класираните на първите три места от експертно жури в състав – представител на Напоителни системи“ ЕАД, клон Марица Пловдив и художниците Вихра Григорова и Снежана Фурнаджиева – Председател на дружеството на пловдивските художници, ще получат почетни статуетки, както и награди, с помощта  на които да продължат да развиват своя талант в областта на изобразителното изкуство, а за всички участници ще има поощрителни награди.
Рисунките на победителите във всяка от възрастовите групи - от 6 до 10, от 11 до 14 и от 15 до 19 години, ще бъдат окачени в клон „Марица” на Напоителни системи ЕАД в град Пловдив с адрес бул. „Марица“ № 122 ет.3.
На празника, посветен на деня на водата, ще присъстват изпълнителния директор на Напоителни системи ЕАД  г-жа Снежина Динева, управителят на Напоителни системи клон Марица – Петко Димов и представители на Областна администрация – Пловдив, които ще връчат наградите.
За доброто настроение на вечерта сме подготвили приятна музикална програма с участието на детска вокална група „Бамбини” с ръководител Снежана Донева, професионална танцова формация „Пловдивъ” и талантливия изпълнител Бонимир Бонев, който от малък се занимава с музика, като започва в хора на Пловдивските момчета и младежи на Стефка Благоева
Заповядайте на празничното отбелязване на Световния ден на водата 22 март и нека подкрепим таланта на младите художници.
Вход свободен!