Студенти от Виетнам преподават в гимназия „Райко Цончев“

Добруджанци

22-03-2018, 13:15

Снимка:

Гимназия "Р. Цончев"

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от „Райко Цончев“ се превъплатиха в ролите на антични философи и поетеси

Следващите участници в часовете по География на туризма с културология са студентите от Бразилия

По традиция студенти от Висше училище по мениджмънт участват активно в учебния процес и извънкласната дейност на иновативното училище. Учениците имат единствената привилегия в града да учат в мултикултурна среда с прекрасната възможност да използват своите комуникативни и чуждоезикови умения при реални условия.

Тази седмица преподаватели, по покана на старши учител Марияна Тодорова, в часовете по География на туризма с културология, бяха група студенти по бизнес администрация и мениджмънт от Националния университет в Ханой – Виетнам. Чуждестранните студенти са преминали прецизна селекция в родината си преди да получат стипендии за участие в програма Еразъм + на Европейския съюз. Международният отдел на ВУМ полага изключителни усилия да привлече едни от най-добрите студенти на партньорските си университети.

Студентите представиха Виетнам и неговата култура по интересен и нестандартен начин. Учениците научиха, че страната е една от топ туристическите дестинации в света и е посещавана от милиони туристи всяка година. Урокът завърши с уъркшоп, в който учениците се научиха как да използват така типичните за азиатската култура пръчици и направиха кратко състезание, за да проверят уменията си.

Следващите участници в часовете по География на туризма с културология са студентите от Бразилия.