АПИ: Няма затворени пътища за леки автомобили

Животът

23-03-2018, 09:27

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снежната обстановка в столицата е нормална

Има затворени пътища за тежкотоварни автомобили над 12 тона

Обилният снеговалеж в края на март предизвика не само шофьорите, но и снегопочистващите фирми. Зимна обстановка и сняг в почти цялата страна, но към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили. Това съобщи за БНТ дежурният в АПИ Динислав Пейчев.

Той уточни обаче, че има затворени пътища за тежкотоварни автомобили над 12 тона. "Това е пътя от София през Ябланица - Плевен - Бяла до Русе, също така от Гурково през Прохода на Републиката през Велико Търново за Русе. Северната и североизточната част на страната е най-засегната от обилните снеговалежи. Там проблеми ще има в областите Добрич, Русе и Силистра заради силния вятър и снегонавяванията. Надяваме се както е прогнозата да спре да вали. Превантивно се обработват всички пътища и всички машини от снегопочистващата техника работят, като при нужда ще увеличим броя", обясни Пейчев.

Движението на товарни автомобили над 12 тона по АМ "Хемус" в участъка София - Ябланица, както и по пътищата Ябланица - Севлиево и в посока Варна; Мездра - Ботевград в двете посоки; Плевен - Ябланица вече е възстановено, съобщиха по-късно от Агенцията "Пътна инфраструктура". По-рано днес временното ограничение беше въведено поради обилен снеговалеж и навявания от сняг.