Световен ден на водата в ОУ „Райна Княгиня”, район “Северен”

Мисия Пловдив

23-03-2018, 10:01

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фоайето на учебното заведение стана територия на подготвените и презентирани от учениците материали, чийто главен герой бе водата

Мащабна проява по случай 22 март - Световен ден на водата - се проведе вчера в ОУ „Райна Княгиня”. Фоайето на учебното заведение стана територия на подготвените и презентирани от учениците материали, чийто главен герой бе водата – нейното опазване и балансирано разходване. Тясно се оказа пространство за многобройните желаещи да видят резултата от труда на възпитаниците на училището.
Директорът на институцията г-жа М. Гайдарова посрещна кмета на района инж.Ральо Ралев, заместик-кмета Л.Кътова, гл. експерт „Образование” Н.Нончева, гл. инспектор „Екология и чистота” Е.Андреева, както и г-жа Т.Цанкова, ст.експерт в РУО на МОН. М.Гайдарова увери своите гости, че има какво да видят и да научат от малките стопани на училището. Многобройни групи ученици от всички класове на училището започнаха да се трупат с интерес около експонираните продукти. Заслуга за впечатляващата с обема и качеството на материалите си изложба имат ръководителите на трите проекта, осъществявани по „Твоят час”: „Природата около нас”, „Екология” и „Изобразително изкуство”.
Към таблата,  макетите, рисунките, изготвени в процеса на работа по тези проекти,  бяха добавени и интересните материали, направени ръчно от всички ученици от петите класове в часовете по „Човек и природа”. С гордост г-жа М. Тенева, учител по „Биология и опазване на околната среда”, представи красивите разпределители за книги, на които учениците бяха изписали послания как да се пести най-ценният природен дар – водата. Изключителен интерес предизвикаха  сътворените стихотворения и приказки на тема „Капчица вода”, част от които прозвучаха в изпълнение на техните автори. Авторите на проектите с удоволствие характеризираха своя продукт и не криеха голямата удовлетвореност от свършената работа. Посланието на впечатляващата проява бе хората така да управляват природните ресурси, че кръговратът на водата винаги да остава балансиран, а опасните климатични промени да бъдат преодолявани със силата на знанието и действената грижа на поколенията.
Инж. Ралев изрази удовлетвореността си, че е станал свидетел на толкова смислена и богата на послания изложба. Той сърдечно поздрави учениците и техните учители за впечатляващата работа, която са извършили, и им пожела да продължават да търсят поле за изява на своя познавателен и творчески потенциал.