Йоана Христова: Снегът и този път не ни изненада

Урокът да не се излиза с летни гуми в зимните пътни условия, днес вече е научен от шофьорите

Снегът и този път не изненада Столична община. Това каза за Радио „Фокус“ Йоана Христова, зам.-кмет на София по направление „Зелена система, екология и земеползване”.
Тя допълни, че сигналите за прекъснато електроподаване в различни райони на столицата са отстранени от електроразпределителното дружество, но все още се работи в Чепинци и Банкя, които и към момента са без ток.

„През нощта на терен работиха 126 снегопочистващи машини – обработени са всички трасета на масовия градски транспорт, след като се влиза по обществено значимите улици. Работи се във всички райони на Столична община. Понастоящем работят 63 машини с навлизане и във вътрешнокварталните улици. Екипите на аварийна помощ и превенция са 4 на територията на София – все още е зима, независимо, че първа пролет настъпи. Нека сме внимателни на пътя, да имаме толерантност към другите шофьори и когато е необходимо – да осигуряваме безпрепятственото преминаване на снегорините“, обясни Йоана Христова.

Тя каза още, че ако снеговалежите продължат, екипите на аварийното звено, Общинска полиция и СДВР имат готовност да предприемат необходимите действия. Зам.-кметът уточни, че урокът да не се излиза с летни гуми в зимните пътни условия, днес вече е научен от шофьорите.