Бургаски депутати чакат отговор от Нанков за пътищата в областта

Народните представители от ГЕРБ напавиха писмено запитване за Царево - Малко Търново

Кога започва ремонтът на основния път в Странджа Царево – Малко Търново и как се движат процедурите за изграждането на обхода на Поморие, питат бургаските народни представители от ГЕРБ министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Всички депутати са се подписали под двата въпроса, чийто отговор е предвидено да бъде получен в пленарна зала на 23 март. Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков подчертават, че отсечката между Царево и Малко Търново е от стратегическо значение за ограничаване на обезлюдяването на пограничния район с Турция, както и за приобщаването му към  икономически по-добре развитите крайбрежни зони по Южното Черноморие.

Народните представители за втори път поставят въпроса за пътя в пограничния район. Той е провокиран от получените предварително уверения, че неотложните ремонтни работи ще започнат тази пролет, така и от влошеното състояние на пътната настилка след пороите през декември и последните снеговалежи.

Подобряването на инфраструктура в региона бе един от акцентите в предизборната кампанията на ГЕРБ Бургас. Строителството на пътя Бургас – Слънчев бряг напредва с бързи темпове, но все още се чака яснота кога ще започне изграждането на последната част от него – дългоочаквания обход на Поморие.

Бургаските депутати от ГЕРБ очакват утре министър Нанков да посочи какви са сроковете, в които могат да започнат строителните дейности по двата стратегически обекта от пътната инфраструктура.