СО организира фермерски пазар и пункт за предаване на стара техника

Мисия София

23-03-2018, 12:49

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Инициативата цели активно участие в Часа на Земята

През тази година Столичната община ще вземе активно участие в отбелязването на световната инициатива Часът на Земята с поредица от екологични инициативи. Освен традиционното изгасяне на светлините на значими общински сгради, Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота (между 8:00 и 21:30 часа) и ще затвори за коли площад Батенберг от бул. „Г. С. Раковски“ до ул. „Княз Александър Батенберг“.

За целия ден на площада ще се провеждат успоредно две инициативи – ще се проведе фермерски пазар с разнообразни био продукти от цялата страна и ще бъде разположен мобилен пункт за събиране на стара техника – електрическо и електронно оборудване.

Фермерският пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“ е с богато разнообразие на фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни краища на страната и провеждането му е съвместна инициатива между WWF – България и Фондацията за биологично земеделие Биоселена. Той ще работи между 10:00 и 18: 00 часа

В мобилния пункт за събиране на стара техника, всички желаещи ще могат да предадат остарелите си или излезли от употреба електроуреди, независимо от размера им. Уредите ще бъдат рециклирани от Екобултех АД – компания за оползотворяване, с която Столична община има сключен договор. Мобилният пункт ще работи между 10:00 и 16:00 часа.

В допълнение към инициативите на пл. Батенберг, Столична община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце – отправяйки ясно послание за любов към природата, подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.

Столичани и гостите на града са поканени и на традиционното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото го огнено шоу с участие на театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас" пред Народния театър Иван Вазов от 20:30 часа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен