Магистрат и ученици за влизането в чужд дом

Животът

23-03-2018, 14:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

3884 дела приключиха през 2017 г. горнооряховските магистрати

Съдията апелира към младите хора да са будни граждани и да сигнализират за неправомерни, според тях случаи

 Навлизането в чужда собственост и правата ни за защита, дискутираха с районния съдия, Яна Атанасова, десетокласници от Гимназия с преподаване на чужди езици „В. Левски“. Младите хора с интерес питаха за границите на посегателство и застрашаването на живот, според закона. Сред темите, които обхвана поредната лекция от цикъла на Образователната програма, която осъществява съдебната институция в сътрудничество с Окръжен съд – Бургас и окръжните и районни прокуратури, бяха шофиране без правоспособност; наказанията, след употреба на наркотични вещества.
Лекторът представи делата, които разглежда Районен съд – Бургас и сподели „Смисълът на правораздаването е в това, извършителите най-вече да бъдат превъзпитани!“.

Съдията апелира към младите хора да са будни граждани и да сигнализират за неправомерни, според тях случаи. На учениците бе разяснен процеса на събиране на доказателства и тяхната важност за разрешаване на делото. Дискусията продължи за наказателно-правния аспект на работата на съдиите, протичането на съдебния процес и случаи от практиката на съдията. Училището е едно от петте бургаски гимназии, в които окръжни и районни магистрати и прокурори изнасят открити уроци по съдебни теми.