Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“

Мисия Добрич

24-03-2018, 08:44

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добро утро, Добрич!

Днес, 24 март от 20.30 до 21.30 часа

Община Добрич ще изрази своята съпричастност към световната инициатива „Часът на земята“ като загаси за един час фасадното осветление на Дом.-паметник „Йордан Йовков“, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони. Това ще се случи на 24 март от 20.30 до 21.30 часа. Добрич се включва към десетото издание на инициативата за шести път. Тази година тя е под мотото „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието.     

„Часът на Земята" се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и кулутрни паметници. За няколко години «Часът на Земята» става най – популярната международна природозащитна инициатива с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г. като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата са взели участие 110 града, институции, бизнеси и медии.

 Община Добрич призовава гражданите да подкрепят инициативата на световната природозащитна организация WWF за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като угасят осветлението в домовете си между 20.30-21.30 часа на 24 март!