Великотърновски художник изненада Цветан Цветанов със своя картина

Велико Търново Лайф

24-03-2018, 11:33

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Художникът Димитрий Любенов подари на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов свой великотърновски пейзаж, по повод празника на старата столица. Талантливият мъж изненада Цветанов по време на празничното шествие на 22 март, което прекоси града от църквата „Св. 40 мъченици“ до паметника на Майка България.

Този жест към Цветанов е в знак на уважение, а Димитрий Любенов поднесе подаръка си в навечерието на собствения си рожден ден – 23 март.

„Много одобрявам характера и начина на действие на Цветан Цветанов. Допада ми това, което говори и как постъпва. Освен всичко, с него сме една и съща зодия“, коментира художникът, който подчерта, че подаръкът към Цветанов е от сърце.   

В края на миналата година Димитрий Любенов подреди своя изложба в Народното събрание. В експозицията бяха показани 37 картини - пейзажи, натюрморти, портрети и фигурална живопис. Половината от платната са били откупени, информира Любенов. Голям великотърновски маслен пейзаж от улица „Гурко“ тогава закупил и председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов.

„Радвам се, когато творбите ми са оценени и притежавани от добри хора“, сподели именитият великотърновски художник. Той разказа, че за подарък към Цветанов е избрал една от картините си, които най-много харесва, заради настроението, което носи.

Цветан Цветанов и Димитрий Любенов се познават още от 2015 г., когато председателят на ПГ на ГЕРБ откри първата изложба на художника в Народното събрание. „Г-н Цветанов е роден да върши обществена работа“, коментира още талантливият творец.

Макар и роден във Видин, Димитрий Любенов се смята за великотърновски художник. Именно във Великотърновския университет през 1971 г. той е завършил живопис и оттогава твори в старата столица. Има повече от 20 самостоятелни изложби у нас и в чужбина.