Задържаха крупен дилър на наркотици за територията на цялата област

Крими

24-03-2018, 13:17

Снимка:

МВР Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В процеса на работа е изяснено, че той е изпълнявал ролята на един от основните дилъри на хероин за територията на цялата област

Криминално проявен и известен на полицията мъж е задържан за наркоразпространение. Полицейските действия са резултат от предварителна работа на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

Вчера екипите пристъпили към акция и задържали в Пазарджик Й.И./39 г./. Той е криминално проявен и осъждан за различни престъпления: склоняване към проституция, причиняване на телесна повреда, подправяне на парични знаци, притежание на наркотици.

В процеса на работа е изяснено, че Й.И. изпълнявал ролята на един от основните дилъри на хероин за територията на цялата област.
Й.И  е задържан първоначално за срок от 24 часа, като прокуратурата е удължила задържането с още 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Процесуалните действия по документиране на престъпната му дейност продължават. 

От началото на годината това е девети случай за задържан за наркоразпространение на територията на областта.

Спецоперацията е проведена под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.