Представиха приоритетите на образованието в Източен

Мисия Пловдив

24-03-2018, 13:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Важен акцент в изложението му беше работата по образователни проекти, в които район „Източен“ има богат опит

В кметството на район „ Източен“ се състоя работна среща на представители от отдел „Образование“ на Община Пловдив и експертите  по образование от всички районни администрации.  
Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков привества участниците и представи основните приоритети в образованието, в които се полагат изключителни грижи- обхвата на децата, приобщаване на  семействата,  които постоянно мигрират и не обръщат достатъчен контрол върху децата си в детските и учебни заведения в района. Беше споделен и опитът, свързан с прилагане на административно-наказателните мерки спрямо недобросъвестни родители и оптимизиране на  тази дейност.
Важен акцент  в изложението му беше работата по образователни проекти, в които район „Източен“ има богат опит. Добър пример в това отношение беше даден с честото извеждане на децата от детските градини на театрални и музикални представления и добрият отзвук, който се получава в семействата и близките. С началника на общинския отдел „Образование“ Донка Щилянова бяха разисквани въпроси, свързани с електронната система за прием в детските градини и в І клас; мониторингът на финансовите отдели в отделните кметства върху  системата на детските градини.
Образователните експерти от районите  споделиха  опита си в това отношение  и желанието да се обменят добри и успешни практики  в специфични области на управленските  процеси.
На срещата като домакини присъстваха и Милка Тодорова- Добрикова- зам. кмет и Стефка Симеонова- гл. експерт“Образование“ в район „Източен“.