Калин Донков е поет на март в Столична библиотека

София Лайф

24-03-2018, 15:51

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба „Непознатият Райко Алексиев“

За него ще говори Екатерина Йосифова, която беше поет на месеца за февруари

Един от големите съвременни български поети ще се представи на 28 март (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката. За него ще говори неповторимата Екатерина Йосифова, която също беше поет на месеца (за февруари), и с която го свързва не само поезията, но и дългогодишно приятелство. Входът е свободен, а книгите на Калин Донков ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в направление „Обслужване на читатели” през целия месец март. Заповядайте!

Калин Донков е роден на 2 декември 1941 г., израства в Плевен. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил в Националното радио и Националната телевизия, както и в много периодични издания. Интерес сред читателите намират неговите поредици „Частен случай“, „Ранни мемоари“, „Нерви и утехи“. Поезията му е превеждана на английски, руски, френски, испански, полски, чешки, словашки, словенски, сръбски, украински, гръцки, арабски, пенджабски език и др. Проза – на руски и чешки език. По стиховете му са създадени песни, по някои прозаични творби – филми и пиеси.

Книги с лирика: „Априлски хълмове“, „Внезапна възраст“, „Риза за ближния“, „Неизбежен човек“, „Животът е последен“, „Очевидец на съдбата“, „Незабрава“, „Пази се от сърцето“, „Събуди ме вчера“, „Елегии и тържества”, „Ето я нощта”.

Книги с проза: „Частен случай“, „Ранни мемоари“, „Тъгувайте в почивен ден“, „Сърца в неизбежна отбрана“, Нерви и утехи“, „Разговори от изпуснатия влак“, „Други думи”.