Класна стая „Конфуций” в ПУ „Паисий Хилендарски“ организира Ден на китайската култура 2018

Мисия Пловдив

25-03-2018, 14:16

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тази година организаторите са приготвили впечатляващо интерактивно преживяване, което да събуди откривателския дух на посетителите

Екипът на Класна стая „Конфуций” към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ предлага на пловдивчани и гостите на града да посрещнат пролетта с поредното издание на Деня на китайската култура, който ще се проведе на 25 март, неделя, от 15.00 ч. в Лимакон център, бул. „Марица“ №154 А.
Събитието е съвместен проект на Класна стая „Конфуций“ и Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“, осъществен с подкрепата на Институт „Конфуций“ – София.
Тази година организаторите са приготвили впечатляващо интерактивно преживяване, което да събуди откривателския дух на посетителите. От 15:00 до 17:00 ч. любителите на китайската култура ще могат да участват в творчески работилници по калиграфия, изрязване на хартия, изработване на китайски възли и да се снимат с китайски костюми.  Доброволци ще обучават гостите как да използват клечки и как да приготвят традиционен китайски чай, ще разкажат и много любопитни факти за Китай. За най-активните участници, които ще посетят всички щандове, са предвидени специални награди.
Програмата за Деня на китайската култура от 17:00 до 18:00 ч. ще продължи с танци, песни и много изненади за посетителите, така че да могат заедно с екипа на Класна стая „Конфуций” да усетят магията на китайската култура.