Обявиха отличените участници в конкурса „Водата е живот“

Новините

25-03-2018, 14:22

Снимка:

Областна Администрация Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Празникът завърши с много настроение, усмивки и нови приятелства

В Камерна зала на Областна администрация – Пловдив беше преведено тържество, посветено на Световния ден на водата 22 март.

Изключително емоционалното тържество беше организирано от Напоителни системи, клон Марица Пловдив и се проведе под егидата на областния управител Здравко Димитров.

На празника присъстваха изпълнителният директор на Напоителни системи ЕАД  г-жа Снежина Динева, управителят на Напоителни системи клон Марица – Петко Димов, народният представител на ГЕРБ Запрян Янков и заместник областният управител г-н Петър Петров, както и много гости и деца, участвали в конкурса да детска рисунка „Водата е живот“.

Конкурсът се проведе при изключителен интерес и в него се включиха над 100 деца от детски градини и училища от Пловдив и областта.

Компетентно жури в състав – представител на Напоителни системи, клон Марица Пловдив и художниците Вихра Григорова и Снежана Фурнаджиева – Председател на Дружеството на пловдивските художници, разгледа и оцени общо 131 творби на 145 участници от гр. Пловдив и Пловдивска област.

В категория от 6 до 10 години, наградите връчи заместник областният управител г-н Петър Петров. Той поздрави участниците в конкурса и им пожела много здраве, настроение, креативност в творческите занимания и никога да не заброяват, че водата е едно от най големите природна блага, без които животът не би бил възможен, и за това трябва да имат отговорно отношение към нея.

Ето и имената на победителите в първа възрастова група от 6 до 10 години

Първото място грабна рисунката на Виктория Селенска на 10 години Тя беше наградена със статуетка, грамота и комплект цветни моливи с албум за рисуване. На второ място журито класира Рая Бояджиева на 7 години. Малкият художник получи  плакет и комплект акварелни моливи. Третото място бе присъдено на Кристън Тодоров на 9 години, който си тръгна с плакет и луксозни пастели.

Поради множеството прекрасни рисунки, се наложи журито да връчи и поощрителни награди. Те отидоха при девет годишните художници Даниела Чолева, Андреа Георгиева, Габриела Йорданова, Надежда Грозева, Златомира Моллова, Даниел Шишманян, Вяра Бекирска на 8 години и седемгодишните Вержиния Нурикян и Инна Кавазова. Всички те получиха цветни моливи за рисуване и грамоти.

Наградите във втора възрастова група от 11 до 14 години бяха връчени от изпълнителния директор на Напоителни системи ЕАД  г-жа Снежина Динева.

Първото място в тази категория беше присъдено на Гергана Георгиева – 11 години, която си тръгна със статуетка, грамота и комплект цветни моливи с албум за рисуване. Второто място зае Стоян Кацарски на 13 години, който получи плакет и комплект акварелни моливи, а трета награда бе присъдена на Паолина Тинева на 12 години, която също получи плакет и луксозни пастели. И в тази група бяха връчени поощрения. Комплект цветни моливи и грамоти получиха Росица Димитриева, Ина Стоянова, Елена Петрова и Джамил Ал-Казахли на 13 години, дванадесет годишната Рая Бимбашова и единадесет годишният Михаел Генков.

Трета възрастова група от 15 до 19 години беше приветствана от управителя на Напоителни системи клон Марица – Петко Димов, който връчи на победителя Ирина Павлова на 15 години статуетка, грамота и комплект цветни моливи с албум за рисуване. Димов връчи плакет и комплект акварелни моливи на заелата второ място Диляра Реджеп – 15 години, а на Атанаска Петкова на 15 години, която зае третото място, подари плакет и луксозни пастели.

Всички участници в конкурса „Водата е живот“ получиха грамоти, лакомства и балони.

За доброто настроение на участниците в конкурса се погрижиха вокална формация „Бамбини“, младият талантлив певец Бонимир Бонев, който покани участниците в конкурса да танцуват заедно с него на сцената и танцова формация „Пловдивъ“. Водещ на вечерта беше младата и чаровна Рени Зехтинска.

В края на празника, който се състоя и благодарение подкрепата на Народна библиотека „Иван Вазов“, танцьорите от формация „Пловдивъ“ поканиха публиката и участниците на кръшно българско хоро, а момичетата и момчетата от вокална формация „Бамбини“ изпълниха за финал прекрасната народна песен „Катерино Моме“.

Празникът завърши с много настроение, усмивки и нови приятелства.