Летище София въведе лятното разписание

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София

Днес влезе в сила лятното разписание на летище София. С него започва изпълнението на редовните полети до словенската столица Любляна, които ще са три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.

От днес започват и ежедневните полети на "Уизер" до Атина. От утре пък с авиокомпанията ще може да се лети до новата за летище София дестинация – Ница. Полетите ще се изпълняват в понеделник и петък.

На 27 март започват редовните полети на "Уизер" до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпанията "Райънер" също предлага нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще се изпълняват от утре и ще са три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври. Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47% на чартърните полети и двойно увеличение на броя заминаващи пътници (около 40 хил. души).