За осма поредна година областният управител събира деца, обичащи математиката

Мисия Пловдив

25-03-2018, 15:35

Снимка:

Областна Администрация Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На състезанието "Обичам математиката" се явиха общо 104 деца

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Пловдив под патронажа на Областния управител Здравко Димитров се проведоха две математически състезания – „Бързо, лесно, точно“ и „Обичам математиката“.
На състезанието „Бързо, лесно, точно“ се явиха 225 деца от различни общини –  включиха се деца от Пловдив, Браниполе, Карлово, Асеновград, Първенец, Милево, Стамболийски, Ягодово, Раковски, Йоаким Груево. Състезанието започна в 09:45 часа и включва тест с 15 задачи, а времето за работа беше 40 минути. Докато децата работиха по своите задачи, родителите им имаха възможността да присъстват на тренинг, подготвен специално за тях – ”Предизвикателството да си родител на първокласник“.
На състезанието "Обичам математиката" се явиха общо 104 деца. За учениците от IV, V и VI клас времето за работа беше 60 минути, a математическият тест включва 20 задачи. Задачите 7 клас бяха във формата на Национално външно оценяване. Състезанието бе в два модула като първият бе с продължителност 60 минути, а вторият с продължителност от 90 минути.
Преди осем години по инициатива на Здравко Димитров, тогава кмет на Район Западен, за първи път се проведе състезанието „Бързо, лесно, точно“. Целта му е децата от подготвителните групи на детските градини и училищата да се запознаят с обстановката в училище, да придобият социални умения, да влезнат сами в класната стая с учителя и в рамките на един учебен час да решават задачи. Поради големия интерес към състезанието, в следващите години то прерасна и в друг формат – „Обичам математиката“, ориентиран към по-големите  ученици.