Огнен ад в Русия – десетки загинаха при пожар в мол

Свят

26-03-2018, 10:03

Снимка:

Скрийншот/Youtube

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Възможно е пламъците да са тръгнали от детско огнено шоу в близост до барут

Трагедия в Русия – десетки загинаха в огнен капан в град Кемерово. В местните медии се говори за над 50 жертви при пожар в търговския център „Зимная вишня“. Все още има хора, които се водят в неизвестност и има опасност броят на жертвите да расте. Сред загиналите има и много деца. Над 40 души са потърсили лекарска помощ.

Първи сигнали за пожара са подадени в неделя около обяд. Въпреки незабавно започнатите опити за евакуация обаче голяма част от посетителите на мола се оказват блокирани вътре. Многото затворени врати и стените, покрити с лесновъзпламенима пластмаса, правят бягството невъзможно.

Според очевидци противопожарната система в търговския център не се е задействала навреме. Друга причина за огромния брой жертви е, че пожарникарите не са имали никакъв шанс да стигнат до част от помещенията, в които е имало блокирани хора.

„Пожарникари и спасители работят с риск за собствения си живот. Няма достъп до определени помещения в мола заради високите температури“, съобщи руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков.

В момента на пламването на огъня в един от киносалоните е имало детска прожекция. Социалните мрежи са наводнени със снимки на жертвите и тези, които все още се водят в неизвестност.