Повишен интерес на пчеларите към щанда на ОИЦ - Добрич

Добруджанци

26-03-2018, 10:08

Снимка:

ОИЦ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Удължават "Пчеломания" с един ден

Откриха изложението „Пчеломания“

80 фирми от страната и чужбина представиха най-модерното пчеларско оборудване и инвентар

С изнесена приемна и информационен щанд Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) се включи в XV-то издание на специализираното изложение „Пчеломания“ организирано от Добрички панаир.

Близо 80 фирми от страната и чужбина представиха най-модерното пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати,  богато разнообразие на мед и пчелни продуктии специализирана литература.

60 пчелари, земеделски производители, изложители и граждани посетиха щанда на ОИЦ-Добрич, зададоха своите въпроси, споделиха своите идеи и получиха актуална информация и отговори. Най-силен интерес имаше към стартиралите по Програма за развитие на селските райони (ПРСР)подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, която подпомагамладите земеделски стопании 4.2. „Инвестиции в преработката/маркетинг на селскостаопански продукти“финансираща проекти, чиято цел е подобряване на цялостната дейност на предприятията от хранително-преработвателната промишленост.

Предоставена бе и информация за очакваните през месец април подмерки 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ и 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“по ПРСРи актуалните и предстоящи процедури по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Всички посетители получиха информационни материали, изготвени от екипа на ОИЦ - Добрич с подробна информация за възможностите за финансиране през 2018 по различните процедури.