50 зелени сърца по светофарите в София за "Часът на Земята"

Мисия София

26-03-2018, 12:28

Снимка:

Столищна Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фермерски фестивал в столицата за Часът на Земята

С тази и още мерки Столичната община се включи в 10-то издание на глобалната инициатива

50 светофара в центъра на София светеха като зелени сърца през целия ден на 24 март, за да напомнят за личния принос на всеки един от нас към опазването на околната среда. Освен това чрез тях Столичната община напомни на гражданите да се включат в инициативата "Часът на Земята" като в рамките на един час – между 20:30 и 21:30 ч. – загасят осветлението си.

С тази и още мерки Столичната община се включи в 10-то издание на глобалната инициатива, като през тази година активностите не бяха само за час, а обвхвана целия ден. Освен традиционното изгасяне на светлините на значими общински сгради Столична община разшири пешеходната зона за целия ден в събота и затвори за коли площад "Батенберг" от бул. „Г. С. Раковски“ до ул. „Княз Александър Батенберг“.

За целия ден на площада се проведоха успоредно две инициативи – фермерски пазар с разнообразни биопродукти от цялата страна. Освен него, отново на площада, бе разположен мобилен пункт за събиране на стара техника – електрическо и електронно оборудване.