Община Стара Загора реагира на сигналите на гражданите

Поредни 70 сигнала на горещия телефон

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 23 до 25 март, са отчетени над 70 сигнала. Граждани са информирали за близо 30 неправилно паркирани автомобили. Съставен е констативен протокол и е стартирана процедура за принудително отстраняване на МПС, паркирано от месец откомври, в района на блок №64 в кв. „Три чучура – север“. Постъпило е оплакване и за паркирани 6 броя товарни автомобили в междублоково пространство на блок №76 на ул. „Българско опълчение“.

Съобщено е за глутница бездомни кучета в районите - кв. „Индустриален“, кв. „Зора“, кв. „Лозенец“ и около бившото предприятие „Труд“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Екип на приюта е реагирал и на сигнал от гражданин, претърпял ПТП с животно в района на ЖП линиите, около ДЗУ. За пуснати за разходка без повод и намордник едри домашни любимци е сигнализирано в района на ул. „Хан Аспарух“ №47. На собственика е съставен Акт за установяване на административно нарушение. Същата санкция е наложена и на собственик на куче, порода „Путбул“, което е било пуснато за свободна разходка в района на блок №1 на ул. „Знаменосец“, в кв. „Зора“.

На Горещия телефон е подадена информация за разпръснати битови отпадъци около контейнер на югозападния ъгъл на ул. „Христо Ботев“ и „Георги Сава Раковски“. Съставена е докладна записка от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“.

След сигнали от граждани за неработещо улично осветление, същото е било отремонтирано в районите на ул. „Св. Княз Борис“ №181/183, бул. „Крайречен“ – в отсечката между бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Генерал Столетов“, ул. „Сава Силов №7. Обезопасен е и отворен билборд на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“.

На Горещия телефон е сигнализирано още за силна музика от заведение в града, нужда от почистване на пътни участъци от натрупан сняг през почивните дни, както и за възникнал пожар в депото за локомотиви.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.