Отслужиха молебен за здраве и благополучие на жителите на община „Марица“

Новините

26-03-2018, 14:45

Снимка:

Община Марица

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Рибен курбан за здраве и благополучие по случай 30-годишния юбилей и големия християнски празник Благовещение бе даден от кмета на общината

Десетки миряни се черкуваха на Благовещение в църквата „Света Троица“ в с. Труд и присъстваха на молебен за здраве и благополучие на всички жители на община „Марица“ по повод 30 години от създаването й.
„В днешния ден е поставено началото на спасението на целия християнски свят. Избраницата Дева Мария е трябвало да подготви Божията мисия и да възвести идването на Исус Христос. Господ я е избрал заради съвършената й чистота и абсолютното смирение – 2 качества, присъщи на Бога.“ , подчерта в словото си отец Кирил Тошев.
Той пожела на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и екипа му успехи във всяко едно начинание и Господ да омъдрява служението им, за да живеят хората благополучно и нещата да вървят прогресивно.
Рибен курбан за здраве и благополучие по случай 30-годишния юбилей и големия християнски празник Благовещение бе даден от кмета на общината Димитър Иванов.
Веднага след тържествената служба отец Кирил благослови ритуалната храна.
На празничния водосвет присъстваха и кметът на Труд Красимир Минков, зам.-кметовете на община „Марица“ Гергана Титюкова и Петко Чочев, кметове на населени места и общински съветници, жители и гости на селото.