Десетки апартаменти в "Люлин" присвоени чрез фалшиви завещания

Крими

26-03-2018, 16:15

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откраднаха кола в Люлин... докато собственика я чисти

Петима души са били задържани по случая, като трима остават в ареста

Над 10 апартамента, останали без наследници, в столичния квартал "Люлин" са били присвоени чрез фалшиви завещания, предаде БНР.

Петима души са били задържани по случая, като трима остават в ареста, съобщиха от Спецпрокуратурата. Хората от групата са обикаляли районите, разпознавали са необитаемите апартаменти и със съдействието на държавни служители са се сдобивали с данните на починалите. После са използвали така наречените "бушони", които са писали саморъчно завещания и през няколко нотариуса са продавали имотите. Прокуратурата изяснява дали нотариусите са били в схемата и какво е участието на държавните служители, които не са само от общината, но са предоставяли личните данни на починалите.

Според началника на Специализираната прокуратура Иван Гешев, тези престъпления трудно може да бъдат доказани: "Най-трудно разкриваем е точно този сегмент, когато трудно могат да се намерят пострадали лица, които да се оплачат, защото нямат наследници или наследниците са много далечни. Точно затова смятам, че това досъдебно производство е сериозен успех".

За два апартамента има доказателства, че има измама. За определената от прокуратурата като престъпна група имало сигнали и за измами със земи, лихварство и скимиращи устройства.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен