Кметът на „Северен” гостува на дамите от сдружение „Райна Княгиня”

Мисия Пловдив

27-03-2018, 11:05

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дамският клуб е създаден преди тридесет години, за да съхранява българските и възрожденските традиции

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът Лариса Кътова и секретарят  Десислава Йорданова бяха официални гости на жените от сдружение „Райна Княгиня” в гр.Пловдив, по покана на председателя му г-жа Виолета Трифонова.
Дамският клуб е създаден преди тридесет години, за да съхранява българските и възрожденските традиции. Над петдесет дами се събират всеки понеделник в сградата на читалище „Георги Търнев”, намираща се на бул.”България” №146, където слушат музика, свирят на пиано, пеят във вокална група, декламират  различни произведения, рецитали, отбелязват национални, християнски и лични празници и други развлекателни дейности, подпомагащи общуването помежду им.
Гостите бяха посрещнати с бурни аплодисменти от жените на сдружението, след което бяха поздравени от вокалната му група с авторските песни „Градът благословен”, посветена на гр.Пловдив и „Близост”, посветена на сдружението. Автор на текстовете и музиката на песните е единствения мъж в групата г-н Иван Пехливанов. Вокалната група на „Райна Княгиня” съществува от 28 години, печелила е множество награди и медали, а в близкия месец им предстоят изяви в гр.Стара Загора и гр.Клисура.
Инж.Ралев отправи специален поздрав към всички присъстващи, като им пожела здраве, успехи, всеотдайност в начинанията и все така задружно да се събират и забавляват.
На всяка от дамите кметът на район „Северен” поднесе красиво пролетно цвете в саксия, а те благодариха за жеста и уважението и заявиха желанието си в бъдеще срещите им да са много по-чести.