Отбелязват Световната седмица на парите в Русе

Парите

27-03-2018, 11:38

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП влезе в 23 бензиностанции в Русенско

Ученическите екипи ще презентират своите идеи с обществена значимост пред жури

На 30 март /петък/ от 13 часа във втори корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще бъде отбелязана Световната седмица на парите. Инициативата е на Джуниър Ачийвмънт България, Русенски университет „Ангел Кънчев“, ПМГ „Баба Тонка“ и Фондация „Русе - град на свободни дух“.

В програмата са предвидени три паралелни събития:

-          „Световно кафене“ – 30 март 2018 г., от 13:30 ч. до 16,00 ч.  -  дискусия под надслова „Устойчиво развитие, базирано на иновации и качество на образованието“. Целта е да се достигне до предложения за конкретни насоки за постигане на устойчивост на региона на база иновативност и качествено образование чрез ефективно сътрудничество на местни власти, бизнес и образователни институции. За постигането на тази цел в дебатите ще се включат ученици, студенти, представители на академичната общност, на основните и средните училища, бизнеса, общински съветници от различни политически групи.

-           „TeenCoin - JUNIOR“- 30 март 2018 г., от 13:00 ч. до 19:00 ч. - Иновационен лагер по предприемачество за ученици от 5 до 7 клас от гр. Русе и страната, свързан с генериране на идеи за електронен бизнес.

-          „TeenCoin“ - 30 март 2018 г., от 13:00 ч. до 19:00 ч. . - Иновационен лагер по предприемачество за ученици от 8 до 12 клас от гр. Русе и страната под надслов „Парите са важни“. 

Ученическите екипи ще презентират своите идеи с обществена значимост пред жури, включващо представители на бизнеса, академичната общност и Джуниър Ачийвмънт България. То ще отличи най-иновативните, приложими и полезни предложения, като участниците ще получат сертификати и материални награди.