Н. Нанков: Трябва да престанем с кърпенето на дупки

Животът

27-03-2018, 12:50

Снимка:

МРРБ

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Улиците отново се напълниха с дупки след снега

България е лидер в черната статистика на Европа по жертви по пътищата

Подходът, който сме предприемали през последните 30 г. с кърпежа на дупките, е практика, която трябва да бъде спряна. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на откриването на международна конференция „Пътна безопасност. Нови технологии и добри световни и европейски практики“, която е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС, предаде агенция „Фокус“.

Министърът уточни, че България е лидер в черната статистика на Европа по жертви по пътищата. „Факт е, че държавата в цялата си комплексност като институции и политики към пътната безопасност полага неимоверни усилия. Факт е и че по тази тема трябва да бъде ангажирано цялото ни общество – възпитание на нашите водачи, пешеходци и т.н. Но трябва да решим и проблема с недофинансирането в сектора „Пътна безопасност“ като неразделен сегмент от сектора за движение по пътищата.

Разбира се, тол системата ще даде огромен ресурс, голяма част от който ще бъде насочен към безопасността по пътищата. Подходът, който сме предприемали през последните 30 г., с кърпежът на дупки например е практика, на която трябва да сложим край с оглед запазване както на нашите автомобили, така и със запазване на здравето на нашите граждани“, обясни министър Нанков.