Започва ремонт на пътя между гълъбовските селата Обручище и Медникарово

Мисия

27-03-2018, 17:58

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ победи „Ботев“ (Гълъбово)

Тази сутрин жителите на Обручище блокираха пътя Гълъбово-Медникарово за около час

От утре започва ремонтът на пътя от гълъбовското село Обручище в участъка до село Медникарово“, каза в интервю за Радио Стара Загора директорът на Областно пътно управление Стара Загора  инж. Илия Златев.

Тази сутрин жителите на Обручище блокираха пътя Гълъбово-Медникарово за около час. Недоволството им е заради разбития път, множеството дупки по него и липсата на ремонт в последните десетилетия.

Пътят осигурява достъп до две големи предприятия от минно-енергийния комплекс „Марица – изток“ ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ и рудник „Трояново -3“ 

„В този участък се намират и няколко големи села от община Гълъбово и това ми дава основание  да бъда оптимист, че ще бъдат осигурени средства за ремонт на пътя“, каза още Илия Златев:

 Още през април започва изкърпването на появилите се деформации вследствие на зимата по републиканската пътна мрежа първи и втори клас в област Стара Загора, заяви още  инж. Илия Златев. Ще бъдат ремонтирани дупките по подбалканския път Гурково – Казанлък, пътят от връх Шипка през Казанлък и Стара Загора  до Димитровград, както и второкласният републикански път II-66, който свързва Чирпан, Стара Загора – Нова Загора. Приоритетно ремонти ще бъдат извършени и по АМ „Тракия“ на територията на област Стара Загора.

Тази година се работи и по два много важни обекта, финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“, каза още Илия Златев. В късна есен ще бъде завършен пътят Стара Загора- Раднево и ще започне ремонтът на отсечката Чирпан -Зетьово- Димитровград- Симеоновград.

Разширяването на съществуващата пътна връзка  между магистрала „Тракия“ и Стара Загора в участъка от летището до града ще остане за следващата година, тъй като за отсечката ще са необходими 25 млн. лв., които не са предвидени в бюджета за тази година, каза още Илия Златев, съобщава радио Стара Загора.