Крусев: Започналите ремонти ще обхванат възможно най-много райони

Целта ни е подобряване на инфраструктурата на столицата

Започналите ремонти в столицата ще обхванат възможно най-много райони с цел подобряване на пътната инфраструктура. Това каза в сутрешния блок на Радио „Фокус“ зам.-кметът на София с направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев по повод ремонтните дейности след зимните месеци.

По думите му ще се рехабилитират основни улици и булеварди, предвидена е подмяна на пътните настилки и изграждане на осветление, там където се налага, като целта е възможно най-много столични квартали и райони да бъдат обхванати.

Крусев уточни, че Столична община винаги се е стремяла да осигурява най-добри условия за всички участници в движението. „Основните проблеми, които съпътстват ремонтите, са свързани най-вече с променящото се време. Знаете, че през последния месец имахме дни с температурни амплитуди около 20 градуса, а това действа изключително неблагоприятно на пътната настилка. Изключвайки този фактор, проблемите са свързани с движението, тъй като ние се стараем да не затрудняваме движението, да не се спира, да се създават временни организации. Това пък предизвиква дискомфорт както в самите водачи, така и у строителите, тъй като те трябва да се съобразяват с трафика, който минава покрай тях“, обясни той.

"Проекти за нови велоалеи ще бъдат изпълнявани и през тази година, в зависимост от заложените планове", добави Евгени Крусев.

Той напомни, че от 7 април в столицата тръгва изпитателно и нощен градски транспорт по четири основни линии.