Правителството гласува великденски добавки за 1,2 млн. пенсионери

Животът

28-03-2018, 11:26

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Даването на надбавки за Великден и Коледа вече не е инцидентно

"Правителството гласува великденски добавки за 1,2 млн. пенсионери, чиято пенсия е до прага на бедност от 321 лв. Добавките са в размер на 40 лв. и изплащането им ще започне още от 4 април", обявиха премиерът Бойко Борисов и социалният министър Бисер Петков, предаде БНТ.

С парите, които правителството отпусна за Коледа, в рамките на 3 месеца, кабинетът даде 100 млн. лв. за пенсионерите.

Даването на надбавки за Великден и Коледа вече не е инцидентно. С финансовия министър и социалния разгледахме възможностите за надбавки на пенсиите и този Великден. Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

"Преди няколко години беше инцидентно това плащане, но вече над 1 млн. пенсионери чакат надбавки", подчерта премиерът. Той поясни, ако министрите приемат предложението за решение, 1 227 000 пенсионери ще вземат допълнително по 47 лв. за този Великден. "И сега за Великден да осигурим тези 50 млн. допълнителни за българските пенсионери", препоръча Борисов.

Социалният министър Бисер Петков благодари на премиера и уточни, че „това са 56.5% от пенсионерите“, които ще вземат надбавки с изплащането на пенсиите, което ще започне от 4 април.

Премиерът обяви още, че е разговарял с президентите на Кипър и Гърция, за да ги информира за срещата с Ердоган във Варна.