За 10 години са подновени 12,5% от тротоарите в София

Мисия София

29-03-2018, 12:17

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Много са столичните настилки, поставящи предизвикателства на пешеходците

Придвижването по улица "Иван Вазов" в София е сериозно предизвикателство за пешеходци и велосипедисти, но тя не е единствената такава. Инфраструктурата на столицата е в окаяно състояние изобщо.

Освен сигналите на граждани и различни неправителствени организации, към тях се присъединява и разгласената информация от общинския съветник Иво Божков, който е поставил темата с ремонтите на тротоарите пред кмета Йорданка Фандъкова.

От отговора на градоначалника става ясна равносметката: За 10 години са подновени 12,5% от тротоарите в София, което означава, че с тези темпове ще са необходими още 70 години, за да се смени наличната тротоарна настилка.

След публикуваното си писмо в социалните мрежи с изведената статистика, общинският съветник започва да получава съобщения от граждани, пострадали от инфраструктурата в столицата, за което хронология пък не се води.

"Например Боряна Хаджова ми пише как миналата година се спъва в капан на шахта и, падайки, уцелва едно от колчетата на Градска мобилност с лицето си. Месеци наред е с двойно виждане, а днес и с пластина в лицето, както и увреден лицев нерв. Това се случва на спирката пред църквата "Света София", разказа Божков пред България он еър.

Той бе категоричен, че докато не сме информирани за хората, пострадали от инфраструктурата на София, дотогава ще продължава да има нови такива случаи.

Темата коментира и Гергин Борисов от неправителствената организация "Спаси София". За него е неприемливо улица, която се намира в сърцето на европейска столица, да бъде в подобно състояние. "Недопустимо е центърът на София да изглежда по подобен начин! "Иван Вазов" трябва да бъде приоритизирана за пешеходци с качествена настилка", призова Борисов!Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"