Три българки в един четвъртфинал

Нашите състезателки продължават с успех на турнир в Португалия

Трите български момичета от „А“ националния ни отбор до 14 г. по програмата „3Т“ ще играят в един четвъртфинален мач от турнира на двойки в Мая, Португалия.
Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив) и Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бургас) ще излязат утре срещу Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София) и нейната партньорка Мартина Марков от Германия. Това стана факт, след като днес и двете двойки постигнаха победи в своите мачове. Изцяло българският тандем надигра с 6:0, 6:4 италиано-британската двойка Изабела Ричи и Майли Скелтън,съобщи БФ Тенис. Глушкова и Марков пък се справиха с 6:4, 6:1 с двойката Азинхага (Португалия) / Линковски (Канада).
Така момичетата ни, които отпаднаха на сингъл, все пак продължават участието си в турнира от първа категория на Тенис Европа до 14 г., който миналата година бе спечелен от Дария Радулова,
И трите ни представителки са част от „А“ националния отбор на България до 14 г. и участват в Португалия, благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.
Треньор на отбора ни в Мая е Радослав Лукаев