Олимпийски легенди и дипломати повеждат Велокарнавала „София кара колело“

Участниците и желаещите да ги подкрепят се събират от 10 ч. край паметника на Цар Освободител

Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в ПьонгЧанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на Велошествието и Велокарнавала тази събота от площад Народно събрание до Южния парк. Събитието се организира за втора поредна година от София – Европейска столица на спорта, Център за градска мобилност и Столична община под мотото „София кара колело“.

Участниците и желаещите да ги подкрепят се събират от 10 ч. край паметника на Цар Освободител, а стартът е точно в 11.30 ч. Специалисти по анимацията и карнавалната украса ще помагат велосипедите да имат по-атрактивна визия. Пъстрото шествие ще бъде водено от специална озвучена платформа, на която ще бъде световната и европейска шампионка Християна Тодорова. Олимпийска медалистка от Рио е лице на инициативата София – Европейска столица на спорта.

Колоритната колона ще премине по маршрут покрай Перловската река до Южния парк, където предстоят много състезания, концерти, танци, викторини и забавни игри с награди.

Проявата е част от кампанията на Столична община „Мисли чисто“, в която известни хора – общественици, спортисти, музиканти, приемат предизвикателството в рамките на ден или седмица да слязат от собствения си автомобил и да се возят с градския